112Gelderland

Doetinchem - Verboden oorlogsspullen uit woning gehaald

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de politie hebben op woensdag 12 februari uit een woning in het centrum van Doetinchem bij een verzamelaar enkele verboden oorlogsspullen in beslag genomen.

De politie kreeg de avond ervoor een melding, dat er mogelijk een verboden explosief in de woning van een 53-jarige Doetinchemmer lag. De EOD werd genformeerd en medewerkers van deze dienst kwamen naar de Achterhoek.

Aangezien er meerdere lege hulzen, patronen, gedemonteerde handgranaten, geweerlopen en andere spullen werden aangetroffen, werd besloten om de woning af te sluiten en te verzegelen. Aangezien er geen gevaar voor omwonenden was, werd niet tot ontruiming overgegaan. De bewoner was tijdelijk ergens anders ondergebracht.

Woensdagochtend werd het onderzoek door de EOD en de politie voortgezet. De gemeente was genformeerd en de politie heeft aanwezige aanwonenden op de hoogte gesteld van het onderzoek.

Er zijn meerdere voorwerpen die onder de Wet Wapens en Munitie vallen inbeslaggenomen en voor nader onderzoek meegenomen. De Doetinchemmer wordt over zijn verzameling verhoord en indien hij in overtreding is geweest, wordt er proces-verbaal opgemaakt.

 

 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten