112Gelderland

Apeldoorn - Twee mannen aangehouden met inbrekerswerktuig

Zondagmiddag en nacht heeft de politie twee Apeldoorners aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig in hun bezit hadden.

Zondagmiddag 9 februari ontving de politie rond 17.00 uur een melding van een oplettende getuige die een verdachte auto had gesignaleerd op het bedrijventerrein aan de Wilmersdorf. De politie ging ter plaatse en trof de auto aan. De bestuurder liep in de buurt van de auto en werd ter controle staande gehouden. Het bleek te gaan om een 47-jarige man uit Haarlem, tevens een bekende van de politie op het gebied van diefstal en inbraak. In de auto trof de politie een flinke hoeveelheid inbrekerswerktuig en ook een groot mes aan. Deze spullen zijn in beslag genomen en de man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie rond 05.00 uur een melding over een mogelijke inbraak in het oude ROC gebouw aan de Molenstraat-centrum. Op basis van het door de getuige opgegeven signalement is in de omgeving een 27-jarige man uit Deventer ter controle staande gehouden door de politie. Ook hij bleek inbrekerswerktuig in zijn bezit te hebben, waarvoor hij is aangehouden. De man is in het pand gesignaleerd, maar het is onduidelijk gebleven hoe hij binnengekomen is. Er is geen braakschade aangetroffen en er bleek ook niets te zijn weggenomen. Wel werd binnen een vernield raam aangetroffen.

Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

/

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten