112Gelderland

Heler gestolen auto's gepakt

Dodewaard - Donderdagmiddag rond 15.00 uur hielden agenten op heterdaad een man aan die verdacht wordt van diefstal of heling van meerdere personenauto's.

Eerder op de dag hadden zich twee personen bij de politie gemeld. Zij vertelden dat ze enige tijd geleden via internet een auto hadden gekocht waarmee ze in Duitsland waren aangehouden omdat de auto gestolen bleek te zijn.

De melders verklaarden dat ze dezelfde aanbieder opnieuw op internet zagen adverteren met een andere auto. Ze hadden nu wederom een afspraak met de aanbieder gemaakt om te suggereren dat ze ook die auto wilden kopen.

Politieagenten keken vervolgens op afstand toe hoe de twee melders de aanbieder troffen. Dat was op de Nobelweg in Dodewaard. Toen het contact gelegd was grepen de agenten in en hielden de aanbieder aan. Dit betreft een 38-jarige man uit Utrecht.

De 38-jarige had de sleutels van tweeauto's bij zich. Bij nader onderzoek bleek dat op beideauto's vervalste kentekenplaten zaten. Beide voertuigen bleken ook gestolen te zijn, de ene in Nederland, de andere in Belgi.

De Utrechtenaar is in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden over de diefstallen cq. heling van de voertuigen.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten