112Gelderland

Limburg / Nordrhein-Westfalen - Internationale politiecontrole tegen mobiel banditisme beindigd

De internationale politiecontrole die door Duitse en Nederlandse politie werd gehouden, is aan het begin van de avond afgerond. Meerdere personen werden aangehouden door de politie voor diverse strafbare feiten.

Het zwaartepunt van de actie lag op controle van belangrijke verkeersaders in de Duitse steden zoals Dsseldrf, Duisburg, Mnchen-Gladbach en de nabij gelegen hoofdwegen van de deelstaat Nordrhein-Westfalen (Noord-Rijnland-Westfalen). Rond 09.00 uur waren op diverse snelwegen, hoofdwegen en stedelijke knooppunten verspreid over de hele Duitse deelstaat ruim 200 controlepunten ingericht en actief. Van Arnhem tot aan het drielandenknooppunt in Vaals werden er op tal van grensovergangen aan beide zijden controles uitgevoerd. Onder andere de autosnelwegen A3, A57, A52, A46, A44, A61 en de A4.

Op dit moment zijn er 42 personen aangehouden door de Duitse politie, los van tal van andere strafbare feiten.

De Nederlandse politie leverde een bijdrage met zestig politieagenten aan de controle in eigen land. Met behulp van met digitale apparatuur ANPR-posten controleren zij autosnelwegen nabij vier grensovergangen tussen Arnhem en Roermond. Daarnaast worden door agenten mobiele controles bij een aantal secundaire wegen en sluiproutes in de Limburgse grensstreek uitgevoerd.

Bij mobiele controles werden er diverse bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, bellen onder het rijden en rijden zonder rijbewijs. Daarnaast werden bij de controles enkele tientallen bestuurders bekeurd in verband voor snelheidsovertredingen en diverse openstaande boetes gend. Met behulp van de ANPR werden enkele honderden automobilisten gecontroleerd door agenten. Er werden bij vier personen een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslaggenomen.

Bij het controlepunt in Arnhem liep een automobilist tegen de lamp toen uit controle bleek dat hij in bezit was van diamanten met een waarde van tienduizenden euro's, zonder dat de herkomst daarvan verklaard kon worden. Daarop is de man aangehouden en zal nader onderzoek worden ingesteld. Een persoon is aangehouden voor het feit dat hij nog 22 dagen openstaande celstraf moest voldoen.

Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. De internationale samenwerking op gebied van verkeerscontroles donderdag is een volgende bouwsteen in de strijd tegen mobiele inbrekersbendes en dievengildes. De mobiele daders zijn in bendevorm georganiseerd en plegen veel inbraken of diefstallen in korte tijd, waarna ze weer verdwijnen over de landsgrens naar het buitenland. Juist door intensieve samenwerking en delen van informatie hoopt de politie deze bendes een halt toe te kunnen roepen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten