112Gelderland

Wageningen - Wageninger verdacht van heling fiets

Dankzij oplettende getuigen heeft de politie woensdagavond 29 januari in Wageningen een 32-jarige man uit die stad kunnen aanhouden op verdenking van heling. De man viel door de mand toen hij een vermoedelijk gestolen fiets probeerde te verkopen.

Getuigen meldden die avond omstreeks 21.00 uur een verdachte situatie op De Bleijk, waarna agenten poolshoogte gingen nemen. Bij aankomst zagen ze twee mannen bij een fiets staan waarvan er een bij het zien van de politie wegrende, onder achterlating van de fiets. De ander vertelde dat hij een afspraak had gemaakt om de fiets te kopen. De fiets bleek van een duur merk en werd te koop aangeboden voor een prijs die niet overeenkwam met de feitelijke waarde. De Wageninger, een bekende van de politie, werd na een zoektocht in de buurt aangetroffen en aangehouden. Hij zit voorlopig vast voor onderzoek. De politie is nog op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de fiets.

()

Koopt u weleens spullen via internet of op straat Bedenk dan dat heling strafbaar is en dat het kopen van gestolen spullen de criminaliteit in stand houdt. Daarom is het belangrijk dat u controleert of wat of u wilt kopen als gestolen geregistreerd staat. Dit kan op de

website van Stop Heling . U voert hier het serienummer van het artikel in of het kenteken van de auto in en u ziet direct of het geregistreerd staat. Van deze dienst is ook een app verkrijgbaar, meer informatie hierover vindt u ook op deze website. Via de app kunt u ook direct aangifte doen bij de politie. In een jaar tijd heeft dit al meer dan 324 meldingen opgeleverd. De app is al ruim 32.000 keer gedownload.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten