112Gelderland

Doetinchem - Politie zoekt getuigen om onderzoek af te kunnen ronden

Het politieteam dat onderzoek doet naar een diefstal waarbij op 18 januari drie mannen zijn aangehouden, is nog opzoek naar getuigen.

Zaterdag 18 januari is onderstaand nieuwsbericht gepubliceerd. Om dit onderzoek te kunnen afronden en de bewijslast te vergroten wil de politie graag in contact komen met getuigen van de dollemansrit.

In het bijzonder getuigen die omstreeks 15.45 uur op het fietspad naast de parkeerplaats aan de Handelskade aanwezig waren en getuigen die op of rond de Oude IJsselbrug liepen, evenals getuigen op de Wijnbergseweg met de overgang naar de Doetinchemseweg, worden verzocht zich te melden.

Ook is er sprake van een mogelijk vierde verdachte, deze is nog niet aangetroffen.

Heeft u informatie die kan bijdragen aan het onderzoek en heeft u nog niet met de politie gesproken, neemt u dan contact op met 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via Bel M 0800-7000.

De politie heeft zaterdagmiddag 18 januari omstreeks 16.00 uur drie inzittenden van een auto aangehouden na een achtervolging. De inzittenden van de auto, drie mannen van 16, 19 en 27 jaar oud zonder vaste woon of verblijfplaats, zouden in Wehl twee jassen met inhoud hebben gestolen.

Rond 15.45 uur kwam bij de politie de melding binnen over de diefstal in Wehl, waarbij een Audi met Duits kenteken was weggereden. Surveillerende agenten zagen de auto rijden op de C. Missetstraat in Doetinchem, waarna de achtervolging werd ingezet. Hier reed de auto met hoge snelheid over een fietsbrug, waar hij rakelings langs een paar voetgangers reed. Vervolgens sloeg hij linksaf de Wijnbergseweg op, richting meubelboulevard. De bestuurder reed zo hard, dat de politie hem tijdelijk uit het zicht verloor.

Op de Beekseweg in Zeddam in de richting van Beek werd de auto getraceerd en gestopt. De drie inzittenden zijn aangehouden op verdenking van diefstal en overtreding van verkeersregels. De politie is nog op zoek naar een vierde inzittende, die ondertussen gevlucht was.

De jassen zijn onderweg gedumpt en terug gevonden door een getuige die hierover de politie heeft ingelicht.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten