112Gelderland

Zevenaar - Dierenpolitie neemt aap in beslag

De politie heeft woensdag 22 januari, na een tip, een aap in beslag genomen die in een woning in de gemeente Zevenaar werd aangetroffen.

De politie had naar aanleiding van de apendiefstal uit de Apenheul al verschillende tips ontvangen. Bij een van de tips werd gemeld dat een van de aapjes mogelijk in een woning in de gemeente Zevenaar zat. Agenten gingen hierop bij de woning op onderzoek uit en troffen in de woning een kooi met een klein aapje aan. Na onderzoek bleek het echter niet te gaan om n van de apen uit de Apenheul. Het aangetroffen aapje, een Witoorpenseelaap, is wel in beslag genomen.

Het door particulieren houden van apen is in Nederland verboden, apen vallen onder de inheemse diersoorten. Het is beslag genomen aapje is later op de dag overgedragen aan stichting Aap. Tegen de bewoners, een 26-jarige vrouw en een 47-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie vraagt personen die mogelijk meer weten over de diefstal van de apen uit de Apenheul of andere informatie hebben over apen die door particulieren worden gehouden, om contact op te nemen met de politievia telefoonnummer 0900-8844 of de de dierenpolitie viatelefoonnummer 144.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten