112Gelderland

Nijverdal / Raalte - Gecrashte inbrekers reden in op politieafzetting

De auto van de woensdagavond 22 januari aangehouden inbrekers is, voorafgaand aan het ongeval, bij Haarle ingereden op een politieafzetting op de A35. Door een politieman, die dreigde te worden aangereden door deze auto, is daarbij een schot gelost.

De auto met valse kentekenplaten, waarin waarschijnlijk vijf mannen zaten, reed echter met grote snelheid door richting Nijverdal. Daar kwam de auto, die op de linker weghelft reed, bij de Esstraat, frontaal in botsing met een auto bestuurd door een 55-jarige man uit Raalte. De Raaltenaar liep inwendig letsel op. De vier aangehouden mannen zijn inwoners van Amsterdam, Zaandam en Almere (23 tot en met 41 jaar). Naar een vijfde man is nog geruime tijd gezocht, echter zonder resultaat. De mannen hadden ingebroken in een bedrijf in Raalte. Na een inbraakalarm gingen zij er met grote snelheid via de N35 vandoor. Onderweg gooiden zij bij Marinheem spullen uit de auto, die werden buitgemaakt bij de inbraak in Raalte. In hun auto werd het nodige (inbrekers)gereedschap aangetroffen. De mannen blijven ingesloten.

(2014-008548)

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten