112Gelderland

Nunspeet, Heerde - Controle Donkere Dagen Offensief

De politie heeft dinsdag 21 januari in Nunspeet en Heerde in het kader van het Donkere Dagen Offensief met meerdere agenten controles in diverse wijken gehouden. Er zijn geen aanhoudingen verricht en er werden ook geen inbraken gemeld.

De politie verricht in de donkere maanden extra controles om inbraken en insluipingen te voorkomen. Wanneer het dievengilde wel op pad is, is de kans op aanhoudingen groter. Ook kunnen de controles ervoor zorgen dat inbrekers of insluipers afzien van hun daden. Gisteren werd door de politie te voet, per fiets en per motor in Nunspeet en Heerde gecontroleerd.

Veel inbraken vinden plaatsaan het eind van de middag en het begin van de avond. Veel mensen eten standaard rond dat tijdstip. Als er in een woning rond die tijd geen licht brand, wijst dat vaak op de afwezigheid van de bewoners. Een dief kan op dat moment zijn slag slaan. Bij afwezigheid rond dit moment van de dag is het verstandig om verlichting met een tijdschakelaar in te stellen.

Tijdens de actie werden geen inbrekers gesignaleerd en werden er ook geen inbraken gemeld. Daarnaast werd er ook een alcoholcontrole gehouden. In totaal heeft de politie bijna 150 bestuurders preventief laten blazen. Twee van hen hadden wel gedronken maar bleven onder de strafbare grens.

Wel trof men iemand die nog een boete van 400 euro moest betalen. Verder zijn er boetes uitgeschreven voor: het rijden met gladde banden, niet dragen van de autogordel, defect remlicht, overschrijding van de maximum snelheid.

Deze controles worden vaker uitgevoerd. Soms gaatde politieook woningen bekijken of bewoners voldoende hebben gedaan om het dievengilde buiten de deur te houden; de zogenoemde witte voetjesactie.

Bewoners kunnen zelf ook het nodige doen om inbraken te voorkomen.

Tot slot daarom nog enige tips:

Maak gebruik van goed hang- en sluitwerk

Sluit ramen en deuren. Inbrekers of insluipers hebben maar weinig ruimte nodig om binnen te komen. Kijk dus ook uit met een open bovenlicht

Toch een raampje open Zet dan alleen het raam open waar een inbreker niet bij kan of een raam wat is voorzien van een goedkeurde barrirestang of rek

Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur in het slot zitten

Verstop geen sleutels onder matten of bloempotten.

Vergeet niet je schuur of garage op slot te doen; hier staan ook vaak waardevolle spullen in

Zorg voor goede buitenverlichting

Probeer hagen dusdanig te snoeien dat buurtgenoten de woning in de gaten kunnen houden.

Tips vindt u op internet op bijvoorbeeld www.politie.nl/onderwerpem/woninginbraak of www.politiekeurmerk.nl

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten