112Gelderland

Nijmegen - Gewonden in het verkeer

In het district Gelderland-Zuid raakten maandag 20 januari drie personen gewond in het verkeer. De ongevallen deden zich voor in Beuningen, Echteld en Zaltbommel. De slachtoffers moesten in alle gevallen naar het ziekenhuis.

Op de Van Heemstraweg in Beuningen raakte een 78-jarige fietser uit die plaats gewond nadat hij omstreeks 10.20 uur werd aangereden door een auto, bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Weurt. Dat gebeurde ter hoogte van de kruising met de Hogewaldstraat. Vermoedelijk had de automobiliste bij het oprijden van de kruising vanaf de Hogewaldstraat de overstekende fietser te laat opgemerkt. De precieze toedracht wordt nog nader onderzocht.

In Echteld botste omstreeks 11.10 uur op de A15 een auto tegen een vrachtauto. De automobilist, een 33-jarige man uit Rotterdam, verklaarde tijdens een hoestbui duizelig te zijn geworden, waarna hij begon te slingeren en de macht over het stuur kwijt raakte. Daarbij raakte hij een truck en de vangrail. De trucker, een 33-jarige man uit Wateringen, kwam met de schrik vrij. De Rotterdammer werd naar het ziekenhuis gebracht maar bleek achteraf niets te mankeren. Van drankgebruik was geen sprake.

Een 67-jarige fietsster uit Bruchem liep letsel op nadat ze omstreeks 12.20 uur op de Middelsteeg in Zaltbommel was aangereden door een auto. De automobilist, een 21-jarige man uit Nederhemert, was met de schrik vrijgekomen. De aanrijding was vermoedelijk ontstaan doordat de fietsster plotseling naar links zou zijn uitgeweken om linksaf te slaan. De exacte oorzaak onderzoekt de politie nog. Ook hier was geen drank in het spel, aldus de politie.

( / / )

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten