112Gelderland

Wijchen, Groesbeek, Weurt - Preventiebezoek overvalgevoelige ondernemingen

De afgelopen twee weken hebben politieagenten meerdere ondernemers bezocht in het gebied Tweestromenland. De controles waren gericht op panden, die deze periode gevoelig zijn voor overvallen zoals cafetaria en benzinepompen.

In dit bericht een overzicht van enkele acties in verband met het donkere dagenoffensief dat de politie houdt om het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven terug te dringen. De focus ligt daarbij ook op mogelijkheden die mensen zelf hebben, om zon ingrijpende gebeurtenissen te voorkomen. Daarvoor zijn flyers aan de ondernemers uitgedeeld: wat helpt om je pand beter te beveiligen, wat doe je wel/niet als een overval toch plaats vind en waar let je dan op.

Tijdens de eerste weken van januari hebben lokaal bekende politiemensen na meldingen van buurtbewoners over verdachte situaties in hun straat, zowel personen als autos gecontroleerd. De meldingen kwamen daarbij uit Wijchen, Druten, Batenburg, Bergharen, Weurt.

Een bewoonster doorliep met politieagenten haar woning in Wijchen omdat er bij thuiskomst een deur openstond. In de woning werd niets aangetroffen; vermoedelijk is eerder die dag de woning niet goed afgesloten dooor de bewoners zelf.

Na melding van een alerte buurtbewoner over vernielingen die werden gepleegd, zijn bikers en een surveillanceauto naar de Valendries gereden. Vier personen zijn aangehouden op verdenking van inbraak en/of openlijk geweldpleging. Daarover is eerder bericht op 4 januari.

Met wijkagent van Galen is Omroep Gelderland op bezoek geweest bij cafetaria ondernemers. De politieman gaf uitleg over de lengtesticker die een inschatting geeft over de grootte van de overvaller. Informatie over hoe en eventueel met wie het bedrijfspand goed beveiligd kan worden is oa. ook overhandigd. De tv-uitzending volgt nog; in de Gelderlander van afgelopen week hebt u over dit winkelbezoek al kunnen lezen.

Tijdens enkele nachtdiensten zijn automobilisten aangesproken in Weurt en Beuningen. Doel is daarbij te achterhalen wie op pad is; mogelijke inbrekers met gereedschap verplaatsen zich vaak genoeg per fiets of auto.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten