112Gelderland

Bemmel - Bestuurder wr onder invloed

Politieagenten zagen zaterdagnacht een automobilist over de Dorpsstraat rijden die door zijn inconsistente rijgedrag hun aandacht trok. Dan gaf de bestuurder gas, vervolgens hield hij weer in. Zij gaven hem een stopteken voor nadere controle, die de man echter negeerde. Even later konden de agenten de bestuurder alsnog tot stoppen dwingen. Toen ze met hem in gesprek gingen roken ze meteen een alcohollucht.

Bij de alcoholtest op straat blies de bestuurder een "F", doorgaans een indicatie voor behoorlijkalcoholgebruik. Op de ademanalyse op het politiebureau blies de man vervolgens inderdaad een hogeuitslag van 595 ug/l (1,36 promille), dit is boven de invorderingsgrens van 570. Zijn rijbewijs bleek echteral ingevorderd te zijn; debestuurder uitGendthad al vaker met teveel alcohol op achter het stuurgezeten en was bij politiecontroles tegen de lampgelopen. Naast het rijden onder invloed zijn hem bonnen aangezegd voor rijden met ingevorderd rijbewijs en negeren stopteken.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten