112Gelderland

Driel - Brandstichter op heterdaad aangehouden

Politieagenten die in de nacht van vrijdag op zaterdag bezig waren met een surveillancedienst in verband met het donkere dagen offensief kregen via de meldkamer kort na elkaar twee meldingen door: van een brandstichting op de Louis Pasteurstraat en een containerbrand op de Oldenhof, beide in Driel. De agenten gingen meteen in de omgeving poolshoogte nemen en waren even later getuige van een brandstichting bij een school.

Op de Louis Pasteurstraat woedde rond 01.20 uur kort brand in een vuilcontainer. Een oplettende buurtbewoner was gealarmeerdtoen jongensmet een zaklamp in tuinen aan het schijnen waren. Hij ontdekte vervolgens de brand, maakte hier melding van enwist het brandje te blussen.De melder kon een summier signalement van de verdachten doorgeven.Ondertussen melddeeen andere politie-eenheiddat er ook op de Oldenhof een container zou branden. De politie keekin de omgeving uit naar demogelijke verdachten. Even laterzagen agentenbij de Fazantstraat,achtereen school,een jongen die zich verdacht ophield. Zij gingen erop afen zagendat hij bezig was om brand te stichten bij enkele containers. De jongen rende ersamen met een tweedejongen vervolgens vandoor, direct achtervolgd door de agenten. En van hen werd ter plekke aangehouden, de anderis later op zijn huisadres opgehaald.

Het gaat om twee 18-jarige inwoners van Driel. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. De politie heeft diversediverse zaken voor het onderzoek inbeslaggenomen. Gedurende verder onderzoek naar de brandstichtingen blijven de tweeverdachten vastzitten.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten