112Gelderland

Huissen - Alerte burger houdt brutale dief aan

Een bewoner van Huissen heeft zaterdagavond een 13-jarige jongen uit Huissen bij zijn huis aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongen was eerder die middag betrapt met een vriendje toen zij een scooter hadden gestolen. Ze hadden de scooter achter gelaten en waren er vandoor gegaan.

De bewoner had zich ontfermd over de scooter en een goed signalement doorgegeven aan de politie. De scooter zou door de eigenaar, die inmiddels was opgespoord, worden opgehaald. Maar daar dachten de twee jonge boefjes anders over. Zij gingen bij de bewoner langs en probeerden de scooter alsnog uit de tuin mee te nemen. Dit werd door de bewoner voorkomen. De 13-jarige jongen kon hij vasthouden totdat de politie er was. De andere knaap wist te ontkomen. De jongen werd nadat hij op het bureau was voorgeleid naar huis gestuurd. Hij moet zich vandaag op het politiebureau melden om een verklaring te komen afleggen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten