112Gelderland

Harderwijk - Partij illegaal vuurwerk in beslag genomen

In een woning in Harderwijk is afgelopen week een grote partij vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. De bewoner zal binnenkort door de politie worden verhoord.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een tip die bij de politie was binnengekomen. In de schuur van de woning trof de politie enkele honderden kilos illegaal vuurwerk aan, waaronder lawinepijlen en nitraatbommen. Het vuurwerk is in beslag genomen en door de politie afgevoerd om te worden vernietigd.

De bewoner was niet thuis toen de politie zich bij de woning meldde. Hij zal binnenkort door de politie worden verhoord over het vuurwerk.

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook heel gevaarlijk. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonwijken of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem optelefoonnummer 0800-7000.

 

 

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten