112Gelderland

Amersfoort/Ede - Politie neemt hoeveelheid kruit en vuurwerk in beslag

Zaterdagmiddag 21 december werd een 38-jarige man uit Amersfoort op de Muurhuizen aangehouden op verdenking van bezit van grondstoffen voor het vervaardigen van illegaal vuurwerk.

Uit onderzoek kwam informatie naar voren waarbij de verdachte in beeld kwam. De verdachte werd ter controle door de politie staande gehouden. Hij bleek een kleine hoeveelheid grondstoffen voor het maken van vuurwerk bij zich te hebben. Deze grondstoffen zijn in beslag genomen en de politie stelde direct een onderzoek. Onder andere bij de woning aan de Muurhuizen in Amersfoort en in een woning in Ede waar de verdachte de laatste tijd verblijft.

In deze woning in Ede is een hoeveelheid illegaal vuurwerk en grondstoffen voor het maken van illegaal vuurwerk aangetroffen. Een deel hiervan is vandaag door de EOD tot ontploffing gebracht op de Ginkelse hei bij Ede, een ander deel is ter vernietiging afgevoerd.

De verdachte is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij wordt morgen voorgeleid voor de Rechter Commissaris.

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten