112Gelderland

Duiven - Aanhoudingen voor voorbereidingshandelingen misdrijf

De politie heeft vrijdagavond 20 december drie verdachten aangehouden. De mannen worden ervan verdacht voorbereidingshandelingen te hebben gepleegd voor afpersing of ontvoering.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding van een verdachte auto met meerdere inzittenden. Agenten troffen op de Bloemweide de betreffende auto aan. En van de inzittenden, een 33-jarige man uit Roermond, bleek gesignaleerd te staan en is direct aangehouden.

Op datzelfde moment troffen andere agenten een man lopend aan op de Schapenweide. Op basis van het signalement was dit ook een vermoedelijke inzittende van de auto. De man wilde zijn ID niet tonen. Tijdens zijn fouillering troffen agenten de ID van de man aan, maar vonden zij ook harddrugs. De 26-jarige Pool werd daarop aangehouden. Agenten hadden gezien dat de man iets in de naastgelegen vijver had gegooid.

Op basis van deze informatie werd besloten de auto aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Daarbij werden goederen aangetroffen die gebruikt zouden kunnen worden bij een misdrijf, mogelijk een afpersing of ontvoering. Daarop werd ook de andere inzittende van de auto, een 42-jarige man uit Herne (Dld), aangehouden op verdenking van voorbereiding van afpersing/ontvoering.

Op verzoek van de politie heeft de brandweer in de vijver gezocht en daarbij is een vuurwapen aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

De politie vraagt eventuele getuigen die iets gezien hebben wat met deze zaak te maken kan hebben, zich te melden bij de politie. Dat kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

(, )

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten