112Gelderland

Harderwijk - Aangehouden voor diefstal auto

Drie mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats (29, 31 en 36 jaar) zijn in de nacht van woensdag op donderdag 19 december op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Rond 00.30 uur werd gemeld dat in de Tonselsehof meerdere personen zich verdacht gedroegen, ook zou er een verdachte bestelbus in de straat staan. Het voertuig en de personen werden door agenten echter niet meer aangetroffen.

Enige tijd later zagen agenten de betreffende bestelbus op de Verkeersweg rijden. Voor de bus reed een personenauto die, gezien de gedragingen, bij de bestelbus hoorde. Op de N302 werden beide voertuigen staande gehouden voor een controle.

De inzittenden van de personenauto renden na de staandehouding weg. Een van de agenten zag dat de 29-jarige bestuurder van de auto iets in zijn hand had en loste een waarschuwingsschot in de lucht. Hierna staakte de bestuurder zijn vluchtpoging. Zijn 31-jarige bijrijder werd korte tijd later aangehouden.

De 36-jarige bestuurder van de bestelbus werd eveneens aangehouden.

Beide voertuigen zijn in beslag genomen.

Uit een eerste onderzoek bleek dat de personenauto eerder die avond was weggenomen bij een woning aan het Westrak in Harderwijk.

De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten