112Gelderland

Apeldoorn - In actie tegen winkeldieven en zakkenrollers

De politie heeft begin december, samen met winkeliers, marktkooplui en toezichthouders van de gemeente een actieweek georganiseerd tegen winkeldiefstal en zakkenrollen.

Voorafgaand aan de actieweek ontvingen winkeliers voorlichting om de kans op winkeldiefstal te verkleinen. Hierbij werd er ook extra aandacht besteed aan wat men kan doen bij het zien van een verdachte situatie of het aanhouden van een winkeldief.

Op straatkreeg het winkelende publiek flyers uitgedeeld. Daarnaast gingen agenten en toezichthouders van de gemeente met het publiek in gesprekover preventietips.Lees hier meerover zakkenrollen en wat te doen om dit tegen te gaan.

Naast de preventietips die werden gegeven werd er ook gericht gecontroleerd op winkeldiefstal en zakkenrollen. In totaal werden in n week tijd veertien personen op heterdaad betrapt en aangehouden, waaronder winkeldieven die kleding,parfum of levensmiddelen probeerden te stelen. Tegen hen allen is proces-verbaal opgemaakt.

Verder werden twee vermoedelijke zakkenrollersstaande gehouden die niet op heterdaad zijnbetrapt, maarwel zeer waarschijnlijk op dat moment op zoek waren naar potentile slachtoffers.Na te zijn gecontroleerd door de politie vertrokken beide uit het centrum.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten