112Gelderland

Den Ham - Controle fietsverlichting

Woensdagmorgen 11 december werd tussen 07.00 en 09.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Dorpsstraat in Den Ham.

Vooral schoolgaande jeugd werd gecontroleerd op goed werkende fietsverlichting. Tien scholieren hadden geen voor- en achterverlichting. Zij kregen een waarschuwing. In de komende periode zal de wijkagent in Den Ham vaker controleren op fietsverlichting.

Wat wordt verstaan onder goede fietsverlichting

Voor vaste fietsverlichting geldt: voorverlichting is wit of geel, achterverlichting is rood. Knipperende lichtjes zijn niet toegestaan.

Losse fietsverlichting is ook toegestaan, mits het aan de juiste voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden, ook geldig voor 'vaste'fietsverlichting, zijn:

Ze mogen alleen op het bovenlichaam worden bevestigd, dus niet op hoofd, armen of benen; De lampjes moeten goed zichtbaar worden bevestigd, bijvoorbeeld aan een tas of op de kleding. Er mag dus niets voor of overheen hangen. De lampjes moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen en niet teveel bewegen. Knipperende lichtjes zijn niet toegestaan.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten