112Gelderland

Tiel, Geldermalsen, Deil, Enspijk - Controles tijdens Donkere Dagen Offensief

In het kader van het Donkere Dagen Offensief heeft de politie afgelopen dagen in Enspijk, Deil, Geldermalsen en Tiel preventieve controles gehouden. Hierbij werden onder meer flyers uitgereikt, autos met een scan gecontroleerd en potentile inbrekers aangesproken. De agenten kregen veel positieve reacties van buurtbewoners.

Om het aantal inbraken en insluipingen terug te dringen is de politie in deze donkere periode extra actief met allerlei controles. De afgelopen dagen hebben agenten in diverse woonwijken gecontroleerd om woninginbraken te voorkomen en zo mogelijk verdachten aan te houden.

Agenten waren in burger en in uniform op pad. Ze hielden toezicht en deelden onder meer preventieflyers uit. Buurtbewoners reageerden heel positief op de politieactie.

Ook werden er passanten aangesproken waarvan de politie weet, dat zij soms inbraken plegen. Door hen uit de anonimiteit te halen, worden vaak inbraken voorkomen.

Ook werd er een speciale auto ingezet die kentekens van autos controleerde. Hierdoor krijgt de politie ook belangrijke informatie. Er werden 2500 autos gescand en diverse bestuurders bleken nog openstaande boetes te hebben. Deze werden direct betaald. En auto werd afgesleept omdat de bestuurder zn boetes niet kon betalen.

Op de site van de politie staan diverse tips om inbraken of insluipingen te voorkomen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten