112Gelderland

Harderwijk - Brandstichting Harderwijk in Opsporing Verzocht

Vanavond, dinsdag 26 november, besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de brandstichting bij een woning aan de Wilhelminalaan in Harderwijk afgelopen zomer. Een rechercheteam van de Eenheid Oost-Nederland onderzoekt deze brand, waarbij een oma haar kleindochter en zichzelf nog maar ternauwernood in veiligheid kon brengen. De brand woedde in de nacht van zondag op maandag 29 juli.

Het rechercheteam werd opgeroepen omdat mogelijk sprake was van brandstichting. Uit het forensisch onderzoek is later gebleken dat dit inderdaad het geval was. Daarnaast ging het om een hevige brand in een woonwijk, waarbij de 48-jarige oma en haar 5-jarige kleindochter op het nippertje aan de vlammenzee wisten te ontkomen. De vrouw liep ernstige brandwonden op en heeft geruime tijd in het brandwondencentrum in Beverwijk gelegen. Het kind raakte lichtgewond.

Het rechercheteam heeft de brand sindsdien uitvoerig onderzocht, maar helaas zijn de dader of daders nog niet gevonden. Tips of informatie over deze brandstichting zijn dan ook nog steeds zeer welkom.

Opsporing Verzocht laat beelden van de brand zien en doet nogmaals een dringend beroep op mensen die mogelijk meer weten over deze brand, om zich te melden.

Als er mensen zijn die informatie over de brand hebben, kunnen zij dit doorgeven via 0900 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Tips kunnen ook gemaild worden naar het rechercheteam: TGOStrombolino-gelderland.politie.nl

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten