112Gelderland

West Maas en Waal - Man aangehouden na verwaarlozen boerderijdieren

De politie heeft vrijdag 8 november een 48-jarige man uit de gemeente West Maas en Waal aangehouden voor het verwaarlozen van geiten, schapen en een paard. De dierenpolitie ontdekte de verwaarloosde dieren na een melding die via het algemene meldnummer 144 was binnengekomen.

De dierenpolitie bezocht het bedrijf in de gemeente West Maas en Waal na een melding. In de wei troffen de agenten meerdere schapen aan die ondervoed en verwaarloosd bleken. In de schuur behorende bij het bedrijf werden in stallen nog meer schapen, geiten en een paard aangetroffen. Ook deze dieren waren vermagerd, hadden veelal geen drinkwater en stonden in vieze stallen.

Daarnaast bleken in de stallen ook verschillende schapenkadavers te liggen. De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) is hierop ingeschakeld. Samen met een medewerker van de NVWA is het bedrijf verder onderzocht.

De eigenaar van het bedrijf weigerde n van de schuren te openen waarop de politie de deuren heeft geforceerd. In de schuur werden o.a. in een vriezer nog meer schapenkadavers aangetroffen. Vermoedelijk gaat het in totaal om meer dan 10 kadavers.

De eigenaar is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is de man na verhoor heengezonden. Hij moet zich waarschijnlijk binnenkort voor de rechter verantwoorden.

En van de schapen bleek er zo slecht aan toe dat een dierenarts deze later op de dag heeft moeten laten inslapen.

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing, dan is er n centraal nummer dat u kunt bellen om het te melden: 144. Dit nummer is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Afhankelijk van de melding wordt de politie, de Dierenbescherming, de Landelijke Inspectiedienst of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ingeschakeld.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten