112Gelderland

Wierden, Rijssen-Holten, Nijverdal - Terugkoppeling actieweek Twente-West

Van maandag 4 tot en met zaterdag 9 november is in basisteam Twente-West (gemeenten Wierden, Rijssen-Holten, Hellendoorn) de actieweek gehouden. De actieweek vindt twee keer per jaar plaats. Tijdens de actieweek worden gerichte acties gehouden, waarbij het accent ligt op de vastgestelde speerpunten binnen het team. Maar ook op onderwerpen die zijn aangedragen door collegas, gemeenteraadsleden en burgers wordt extra genvesteerd. Ook wordt er extra ingezet op de samenwerking met netwerkpartners zoals douane en Belastingdienst. De actieweek heeft een aantal mooie resultaten opgeleverd. Bij verschillende acties hebben burgers en bestuursleden mee gekeken.

4 november hielden agenten een drugscontrole op middelbare scholen in Nijverdal en Rijssen met behulp van een speurhond. Er werd geen drugs aangetroffen. Wel wees de hond enkele jongeren aan. Mogelijk hebben zij wel drugs in hun bezit gehad. Agenten hebben met deze jongeren gesproken en hen gewezen op de gevaren van het gebruik van drugs.

Naar aanleiding van klachten controleerde de politie woensdag bij Klimopschool in Rijssen op fout parkeren. Er werden geen overtredingen geconstateerd. In Nijverdal werd gecontroleerd op verkeersveiligheid bij een rotonde waar fietsers vaak tegen het verkeer in rijden. In Holten werd naar aanleiding van klachten over vervuiling gecontroleerd op scholieren die afval van zich af zouden gooiden bij de Waerdenborch. Ook hier werden geen overtredingen geconstateerd.

Woensdag gaven een agent en de wijkagent aan groep 8 van de Elimschool in Rijssen voorlichting over criminaliteit. Er werd vooral aandacht besteed aan diefstallen (en de gevolgen als je iets steelt) en groepsgedrag. De leerlingen en de leraren waren zeer enthousiast over de leerzame voorlichting.

4 november is in Enter en Rijssen een actie tegen woninginbraken gehouden. Politieagenten en toezichthouders gingen de wijk in en lieten zogenaamde witte voetjes achter. Tijdens de controle werden woningen en schuurtjes gecontroleerd op inbraakgevoeligheid. Hierbij bleek regelmatig dat woningen niet goed waren afgesloten. Ramen stonden open en deuren waren niet afgesloten. Bij een aantal woningen belden de agenten aan om de bewoners op het inbraakrisico te wijzen en preventietips te geven. Tips om een woninginbraak te voorkomen:

www.politie.nl/onderwerpen/woninginbraak of www.politiekeurmerk.nl

Dinsdag brachten agenten samen met een wethouder van de gemeente Wierden bezoekjes aan een grote groep middenstanders in Wierden om te spreken over camerabewaking in hun winkels. Daarbij werd gekeken of er een camera aanwezig is en wat de kwaliteit is van de cameras die er hangen. Cameras kunnen een afschrikkende werking hebben op winkeldieven en overvallers en daarnaast kunnen goede camerabeelden belangrijk zijn voor de politie als er toch een diefstal of overval is geweest.

In de nacht van maandag op dinsdag 5 november werd in een schuur aan de Nieuwe Hoeksweg in Notter een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. Er werden zon 400 planten aangetroffen. De eigenaar van de schuur is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij. Omdat het vermoeden bestaat dat er een eerdere oogst geweest is in de hennepkwekerij, en daarmee crimineel vermogen is verdiend, zijn zes autos (waaronder enkele oldtimers) in beslag genomen.

Op 5 november werd samen met de Belastingdienst, Douane en RDW een grote verkeerscontrole gehouden in Nijverdal. Met behulp van ANPR (nummerplaatherkenning) werden bestuurders met openstaande boetes en belastingschulden van de weg gehaald. Tevens werden ondeugdelijke voertuigen naar de controlelocatie gedirigeerd. Tijdens de controle werden vele voertuigen gecontroleerd. Meerdere bestuurders kregen een proces-verbaal voor gebreken aan hun auto. Twee voertuigen verkeerden in een dusdanig slechte staat dat ze niet verder mochten rijden. De belastingdienst inde voor ruim 9.000 aan openstaande schulden en nam negen voertuigen in beslag. De politie inde ruim 500,- aan openstaande boetes. De Douane nam bij een bestuurder de lading in beslag: namaakmerkkleding (schoenen, broeken) en -parfum.

Er is in Wierden, Nijverdal en Holten gesurveilleerd met als aandachtspunt zakkenrollerij. Meerdere winkelende burgers zijn aangesproken op het feit dat zij hun tas open hadden of onbeheerd lieten in een winkel, waardoor het voor kwaadwillenden eenvoudiger is om er iets uit te halen.

Donderdag werden in Nijverdal, Wierden en Holten bromfietscontroles gehouden, met als doel de verkeersveiligheid te verbeteren. Er werden meerdere bromfietsen van de straat gehaald die een te hoge constructiesnelheid haalden op de rollerbank. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u, wat levensgevaarlijke situaties kan opleveren in het verkeer.

Donderdag werden samen met de Inspectie SZW, UWV, VWA, Douane en Accijnzen, SRW, Handhaving gemeente Hellendoorn en Belastingdienst tien horecabedrijven gecontroleerd, waarbij werd gelet op naleving van regelgeving ten aanzien van hygine, (loon)belasting, arbeidswet, vreemdelingenwet, rookbeleid en facturatie sterke drank.

Zaterdag werden in Wierden, Rijssen en Nijverdal in jongeren gecontroleerd aan het begin van de stapavond om een indicatie te krijgen of zij al gedronken hadden voordat zij naar een horecagelegenheid gaan. Van 11 jongeren worden de ouders ingelicht over het alcoholgebruik van hun minderjarige kind. Tevens werden diverse horecagelegenheden bezocht waarbij gekeken werd of sluitingstijden en het schenken van alcohol volgens de regels ging. Op diverse uitgaansroutes werden controles uitgevoerd, waarbij verkeersveiligheid het doel was: van n bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd voor rijden onder invloed, 14 fietsers kregen een boete voor fietsen zonder verlichting.

Woensdag ging de wens van een meervoudige gehandicapte vrouw in vervulling. Op haar 25e verjaardag werd ze met zwaailicht en sirene thuis opgehaald door de politie. De vrouw is groot fan van alles wat met brandweer, ambulance en politie te maken heeft. Na een ritje door Haarle en met een verjaardagscadeautje (politiepet, politie t-shirt) werd de jarige weer veilig thuis afgezet.

Tevens vonden er controles plaats op fietsen in een voetgangersgebied Rijssen. Dit is een ergernis, onder meer voor ondernemers, maar zeker ook voor de voetgangers. Er waren diverse snelheidscontroles binnen en buiten de bebouwde kom van Rijssen. Op donderdagavond werden samen met de straathoekwerker van de gemeente diverse jeugdhonken in Rijssen bezocht en werd in Nijverdal, ook samen met de straathoekwerker, gesproken met diverse jongeren op straat. Vrijdag werden op diverse locaties drugscontroles gehouden. Er werden geen bijzonderheden waargenomen.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten