112Gelderland

Arnhem - Grote integrale verkeerscontrole

Tijdens een verkeerscontrole afgelopen vrijdagavond en -nacht op de A325, richtte de integrale veiligheidscontrole door politie en partners, zich naast de rijtechnische staat van voertuigen, verzekering en openstaande boetes, ook op eventuele inbrekers die op pad waren. De verkeerscontrole maakte daarmee onderdeel uit het zg. Donkere dagenoffensief dat de politie is gestart om vanuit haar veiligheidstaak het aantal woninginbraken preventief terug te dringen gedurende de donkere wintermaanden.

De controle aan weerszijde van de Nijmeegseweg A325 in Arnhem, vond plaats tussen 18.00 en 23.00 uur. Aan de controle werkten 45 opsporingsambtenaren mee. De aan de A325 gelegen tankstations waren ingericht als controleplaats waarbij politiemensen van de Verkeershandhavingsteams samenwerkten met agenten uit Arnhem, de afdeling Verkeersongevallenanalyse, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Douane, Marechaussee en de Belastingdienst.

In totaal werkten 1600 bestuurders mee aan een blaastest; 4 bestuurders overtraden het wettelijk maximum van 220 ugl. met 505 ugl. Drie bestuurders moesten nog openstaande vonnissen betalen. Enkele andere feiten: onverzekerd rijden (1), opgeven valse naam(1), rijden met 1 of meerdere gladde banden(9), verlichting niet in orde (8), rijden zonder geldig rijbewijs (6) of lekke uitlaat (4).

De Douane bekeurde voor rijden in een buitenlands voertuig (9), en oneigenlijk gebruik van kentekenplaten (2). De Belastingdienst trof een ongewenst vreemdeling aan en heeft beslaggelegd op voertuigen (30x), voertuigen afgevoerd (9), in totaal 13.672 euro gend en 88.672 euro gevorderd.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten