112Gelderland

Hengelo - Roekeloos rijden en onder invloed drugs, rijbewijs kwijt

Tegen een 20-jarige automobilist uit Goor heeft de politie in Hengelo donderdagavond 31 oktober proces-verbaal opgemaakt omdat hij roekeloos reed. Ook wordt hij verdacht van rijden onder invloed van drugs. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

De Goorse automobilist trok die avond rond 20.30 uur op de Lansinkesweg de aandacht van surveillerende agenten doordat hij met hoge snelheid reed. De agenten (in een onopvallende politiewagen) zetten de achtervolging in. Kort daarop zagen ze de man een inhaalmanoeuvre uitvoeren aan de linkerzijde van een verkeersheuvel. Op de Tuindorpstraat zetten ze de automobilist aan de kant waarbij een sterke wietlucht uit de auto van de man kwam. Hij bleek ook wiet in zijn auto hebben liggen maar ontkende gebruikt te hebben.

Gezien de resten gebruikte softdrugs twijfelden de agenten daaraan en namen hem mee naar het politiebureau. Bloedonderzoek zal moeten uitwijzen of de man daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. Vanwege zijn roekeloze rijgedrag is wel zijn rijbewijs ingevorderd. Het Openbaar Ministerie beslist over de teruggave van het document.

()

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten