112Gelderland

Uddel/Eemnes - Drie verdachten aangehouden na achtervolging

In de vroege ochtend van zondag 27 oktober heeft de politie na een achtervolging vanuit Uddel drie verdachten aangehouden onderaan de A1 bij Eemnes.

De politie was in verband met een andere melding in Uddel toen er een auto met hoge snelheid passeerde vanuit de richting Elspeet. De auto negeerde vervolgens een stopteken van de politie, waarop men achter de auto aanging. De verdachten vluchtten de A1 op richting Amersfoort. Omdat de politie op een gegeven moment een verdere achtervolging met hoge snelheid niet meer veilig achtte, werd deze gestaakt. Het voertuig werd echter wel op afstand nog gevolgd. Onderaan de afrit Eemnes verlieten de verdachten de auto en gingen ervandoor. Door de inzet van meerdere politie-eenheden, de politiehelikopter, de KMAR en de inzet van politiehonden, konden in de omgeving drie verdachten worden aangehouden. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig.

In Elspeet zijn afgelopen nacht meerdere inbraken geweest bij woningen. Gezien de rijrichting van de verdachten, onderzoekt de politie hun mogelijke betrokkenheid hierbij.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten