112Gelderland

Tiel - Politiecontrole in het kader van Donkere Dagen Offensief

De politie in Tiel heeft op vrijdag 25 oktober vanaf het begin van de avond tot middernacht een veiligheidscontrole gehouden in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Tijdens de controle werden geen aanhoudingen voor strafbare feiten verricht.

De politie was met meerdere eenheden opvallend en onopvallend in een aantal wijken van Tiel actief. De agenten controleerden in de Hertogenwijk, Burgemeesterwijk, Bloemenbuurt, Passewaaij en Tiel-West op verdachten die zich mogelijk schuldig wilden maken aan woninginbraken, diefstallen of overvallen.

Ook werd met een ANPR-auto ingezet waarmee kentekens werden gescand van automobilisten die door deze wijken reden. Dit leverde twee hits van mensen op aan wie nog een vonnis betekend moest worden. En gecontroleerde bestuurder moest nog een boete betalen en deed dit direct.

Bij de controle werd een openstaande nooduitgang van een sportlocatie ontdekt. De beheerder werd gebeld om maatregelen te treffen. Voor zover nu bekend zijn er vrijdagavond geen inbraken gepleegd. Verder leverde de actie regelmatig positieve reactie van het publiek op.

De ervaring leert dat ieder jaar tijdens de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom intensiveert de politie in deze periode haar inspanningen op dit gebied.

Door plaatselijk meer te surveilleren in woonbuurten, preventieve acties te houden en door inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden, wil de politie de kans, datinwoners van Tielhet slachtoffer worden van dergelijke misdrijven terugdringen.

Inwoners kunnen zelf ook veel doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een inbraak, overval of straatroof. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. De kans dat woninginbrekers, straatrovers en overvallers opgepakt worden, neemt toe als inwoners bij de politie melden wanneer zij verdachte zaken waarnemen. Op politie.nl staan ook tips.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten