112Gelderland

Vrouw bedreigt agenten

Delden - Vrijdag 2 november is een 64-jarige vrouw uit Delden aangehouden op verdenking van bedreiging van agenten en vernieling van een dienstauto van de agenten. De vrouw is in verzekering gesteld.

Vrijdag 2 november gingen agenten omstreeks 18.00 uur naar een melding van overlast in de Nieuwstraat in Delden. Bij de betreffende woning werd niet open gedaan, waarna de agenten aan de achterzijde van de woning gingen kijken. Daar troffen ze de 64-jarige bewoonster in de tuin. Het lukte niet een gesprek met de vrouw te voeren en op een gegeven moment pakte de vrouw een ijzeren staaf waarmee ze dreigend richting de agenten liep. Vervolgens vluchtte de vrouw haar woning in. Terwijl de agenten bij de dienstauto stonden te wachten op assistentie, gooide de vrouw een straatklinker tegen de dienstauto aan. Met behulp van de inmiddels ter plaatse gekomen assistentie is de vrouw in de woning aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. Ze is overgebracht naar het arrestantencentrum en in verzekering gesteld.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten