112Gelderland

Grave - Arrestaties in zaak woningoverval Grave

Donderdag 17 oktober, kort na het middaguur, zijn twee mannen (44 en 36 jaar) uit Dieren aangehouden als verdachten van een overval die op zaterdag 15 juni werd gepleegd op een woning aan de Estersveldlaan in Grave.

Aan het einde van de middag drongen twee mannen het huis binnen, waarbij de 75-jarige bewoner omver weg geduwd. Binnen werd de man door zijn belagers gekneveld waarna de indringers de woning en garage doorzochten om er vervolgens met een aanzienlijk geldbedrag vandoor te gaan. Tijdens de overval raakte het slachtoffer ernstig gewond. Onder meer door die verwondingen was hij pas uren na de overval in staat om de politie te waarschuwen.

In het onderzoek kwamen de nu aangehouden mannen als verdachten in beeld. Ze waren aangehouden in verband met een andere zaak en zaten daarom vast op het politiebureau in Arnhem. De mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten