112Gelderland

Ermelo - Vier fietsers aangereden; verdachte aangehouden

De politie heeft op zondag 20 oktober rond 01.00 uur een 27-jarige man uit Ermelo aangehouden in verband met een ongeval op de Ds. Medebachweg in Ermelo; daarbij raakten vier fietsers gewond.

Kort daarvoor zagen surveillerende politie-agenten de man in zijn auto rijden op de Stationsstraat in Ermelo. Aangezien hij nogal slingerde, wilde de politie de man aan de kant van de weg zetten voor een controle. De man ging er echter vandoor richting Pastorieweg. Op de Ds. Medebachlaan reed hij vervolgens in op een groepje fietsers.

De verdachte reed door, ramde een paal waarop een politie-ambtenaar - om verder gevaar te voorkomen - besloot de man tot stoppen te dwingen door de auto opzettelijk aan te rijden. De man kon daarop worden aangehouden. Hij had enkele verwondingen opgelopen waarvoor hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Er is bloed afgenomen om vast te stellen of hij alcohol of drugs had gebruikt. De politie verrichtte gedurende enkele uren onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De vier fietsers raakten allen gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat een jongen van 17 jaar en een man van 22 jaar uit Ermelo, een 17-jarige Harderwijker en een 22-jarige man uit Elburg.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten