112Gelderland

Druten - Grote verkeerscontrole op Maas en Waalweg en N322

Vrijdagavond vond op de Maas en Waalweg en N322 (Van Heemstraweg) ter hoogte van Druten een grote verkeerscontrole plaats. Er werd voornamelijk gecontroleerd op de speerpunten alcohol en snelheid, maar ook is op andere overtredingen gelet waarbij de verkeersveiligheid in het geding is. De controles, voor het grootste deel uitgevoerd door de Vrijwillige Politie, agenten in opleiding en team Verkeershandhaving, zijn gehouden tussen 17.00 uur en 01.00 uur.

Bij de controles is een mix aan controlemiddelen ingezet, zowel op- als onopvallend. Voorbeelden zijn de onopvallende videoauto en motor, radarauto, ANPR (automatic number plate recognition), alcoholbus en laserapparatuur.

De radar stond opgesteld op het 80 km gedeelte. Het aantal passanten was 1185 waarvan 162 te hard reden. De hoogste meting bedroeg 134 km/per uur. Na constatering vansnelheidsoverschrijdingen metde lasergun werden 7 bestuurders staande gehouden en nog eens vier door middel van volgen.

Op twee locaties vonden alcoholcontroles plaats; op de ene locatie zijn 351 bestuurders gecontroleerd, op de andere locatie ook een paar honderd.In totaal reden vijf personen onder invloed van alcohol.Van n bestuurder, die met een ademanalyse uitslag van 750 ug/l ruimboven de invorderingsgrens blies, is meteen het rijbewijs ingevorderd. Alle zaken werden direct afgehandeld in de speciale alcoholbus die ter plekke was opgesteld.

Een automoblist die keerde bij een controlepunt bleek voor de tweede maal zonder rijbewijs te rijden. Omdat de man ook geen geldig identiteitsbewijs bij zich had, is hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Proces-verbaal is opgemaakt.

Daarnaast zijn bekeuringen geschreven voor onder meer de volgende overtredingen: negeren stopteken (2), rechts inhalen, rijden zonder verlichting (3), onverzekerd rijden en gladde banden. Met de tintman werd de lichtdoorlatendheid van autoruiten gemeten.Daarvoor werd n bekeuring uitgeschreven. Een bestuurder dienog een boete had openstaanrekende meteen 489 euro af. ()

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten