112Gelderland

Hattem - Man na achtervolging aangehouden voor heling

Een 22-jarige man uit Zwolle is zaterdagavond 12 oktober op de Vechtstraat in Hattem aangehouden op verdenking van heling en het verlaten van een plaats waar een ongeval heeft plaatsgevonden.

Een surveillerende politieagent zag zaterdag rond 20.20 uur op de kruising Eliselaan/Eijerdijk in Hattem een auto rijden die er vandoor leek te gaan toen de bestuurder de politieauto zag. De politieagent ging op zoek naar de auto en trof deze aan op de Stadslaan. De auto reed via verschillende straten naar de Geldersedijk. Daar gaf de politieagent de automobilist een stopteken om de auto en zijn bestuurder te controleren. De automobilist negeerde het stopteken en reed via de Burgemeester Bijleveldsingel naar de Reggestraat. Op de kruising met de IJsselstraat sprong de automobilist uit het voertuig en liet hij de auto doorrijden. De man rende weg via de IJsselstraat naar de Evergunne. De politieagent zette een achtervolging in maar raakte de man uit het zicht. Er werd door verschillende eenheden in de omgeving naar de man gezocht en uiteindelijk werd hij enige tijd later op de Dorpsweg aangetroffen. Ook toen ging hij er hardlopend vandoorin derichting van de Vechtstraat. Daar kon hij uiteindelijk worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Uit onderzoek bleek dat de auto waarin de man reed als gestolen gesignaleerd stond en dat de kentekenplaten die er op zaten toebehoorden aan een andere auto en dus ook waren gestolen. Nadat de man uit de auto was gesprongen is de auto doorgerold waarbij hij twee geparkeerde autos raakte en uiteindelijk tot stilstand kwam in een tuin van een woning. In de auto werd een doos met goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. ()

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten