112Gelderland

Apeldoorn - Verdachten overval geldloper aangehouden

Twee Apeldoornse mannen van 18 en 23 zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een geldloper op de Lepelaarweg in Apeldoorn.

De overval was donderdag 19 septemberrond 17.15 uur. Het slachtoffer, een 27-jarige man, fietste over de Lepelaarweg met een deel van de dagopbrengst (enkele tienduizenden euros) van een bedrijf omdit te storten bij een bank. Hij werd tot stoppen gedwongen door twee mannen op een scooter. Onder dreiging van een steekwapen namen zij hemeen tas met geld af. Het slachtoffer bleef geschrokken maar ongedeerd achter.

De daders gingen er vervolgens op een scooter vandoor richting Kanaal Zuid. Later op de avond werd op de Imkersdreef een gedumpte scooter aangetroffen. Na onderzoek bleek dat deze zeer waarschijnlijk gebruikt is bij de overval.

Het overvallenteam van de politie stelde direct na de overval een uitgebreid onderzoek in. Ook werd de overval behandeld in Dossier GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. In het politieonderzoek, en ook via een tip, kwamen de twee Apeldoorners als verdachte naar voren. Zij zijn donderdag 10 oktober in hun woningen aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. In de woningen van beide mannen heeft de politie huiszoeking gedaan. Hierbij zijn diverse goederen voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

()

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten