112Gelderland

Onderzoek naar criminele organisatie

Twente - Politie Twente heeft onderzoek gedaan naar een mogelijke criminele organisatie die zich onder andere bezig hield met handel in en uitvoer van harddrugs, het op grote schaal opzetten van hennepkwekerijen en witwassen. In totaal zijn 32 verdachten aangehouden.

Aanhoudingen Op donderdag 7 juni werden negen verdachten aangehouden. In de loop van het onderzoek zijn nog 23 verdachten aangehouden in diverse plaatsen in Twente, Arnhem, Leeuwarden en in Rotterdam. De verdachten variren in de leeftijd van 17 tot 60 jaar en zijn afkomstig uit de plaatsen Enschede, Hengelo (Ov), Almelo, Overdinkel, Rotterdam, Arnhem, Leeuwarden, Lelystad, en Ahaus (Dld). Vijf van hen (twee 25-jarige Enscheders, 26-jarige Enscheder, 20-jarige en 21-jarige Rotterdammer) zitten nog in voorlopige hechtenis.

Criminele organisatie De verdenking is dat veertien van de aangehouden personen deel uit maakten van een criminele organisatie, die zich bezig hield met de handel in en de uitvoer van harddrugs (cocane) en het op grote schaal exploiteren van hennepkwekerijen. Het vermogen dat verkregen is met de criminele activiteiten, zou zijn witgewassen. De overige personen worden verdacht van betrokkenheid bij de handel/uitvoer van harddrugs en/of de hennepkwekerijen. Ook worden enkele personen verdacht van wapenbezit en bedreiging.

Beslag Tijdens het onderzoek hebben 13 doorzoekingen plaatsgevonden in woningen en een growshop. Daarbij werden diverse goederen in beslag genomen: veel administratie, grote hoeveelheden harddrugs, softdrugs, een 4-tal vuurwapens, een hoeveelheid contant geld, autos en een hoeveelheid sieraden. Gerelateerd aan het onderzoek werden 10 hennepkwekerijen ontruimd in Enschede, Hengelo, Beckum, Borculo, Vriezenveen en Aadorp.

Regiezitting Zes verdachten moeten dinsdag 11 december voor de rechtbank in Almelo verschijnen tijdens een regiezitting. De politie zal het onderzoek binnenkort afronden en het dossier naar het Openbaar Ministerie sturen, dat zal beslissen over de eventuele vervolging van de 32 verdachten.

Misdaad mag niet lonen! Misdaad mag niet lonen! Daarom intensiveert de overheid haar inspanningen om crimineel vermogen af te pakken. Met het afgepakte vermogen compenseren we, indien mogelijk, eerst de slachtoffers. Wat overblijft, vloeit naar de staatskas. Door de status(symbolen) af te pakken van de crimineel, tonen we dat misdaad niet loont. Het geld dat we afpakken kan niet gebruikt worden voor het financieren van nieuwe criminele activiteiten. Zo wordt Nederland veiliger en raken we de crimineel waar het hem de meeste pijn doet: in zijn portemonnee.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten