112Gelderland

Zutphen/Apeldoorn/Beekbergen/Echteld - Twee mannen en een vrouw aangehouden voor diefstal

Op vrijdag 4 oktober rond 18.00 uur zijn op de carpoolplaats aan de A15 bij Echteld twee mannen (21 en 17 jaar) en een vrouw (20 jaar) met de Roemeense nationaliteit aangehouden voor diverse diefstallen en pogingen daartoe. De drie hadden eerder die middag tot driemaal toe geprobeerd om geld weg te nemen bij restaurants in Zutphen, Apeldoorn en Beekbergen.

De eerste melding kwam even na 13.30 uur binnen van een restaurant aan de Oude Kanonsdijk in Zutphen. Daar hadden twee mannen en een vrouw met een klein kind eten besteld. Ze wilden direct afrekenen met een biljet van 500,-. Toen de medewerkster aangaf dat dat niet kon probeerden ze het met 200,-. Omdat n van de mannen haar probeerde af te leiden vertrouwde de vrouw het niet. Ze riep daarop de hulp van collegas in. Hierop vertrokken de vier zonder te hebben gegeten, maar ook zonder te hebben betaald. De medewerkster vermoedde dat er sprake was van vals geld, belde de politie en gaf het kenteken door van de auto waarmee ze waren vertrokken. De politie trof de auto met de vier personen aan in Voorst. Na controle bleek het geld niet vals te zijn. De vier werden meegenomen naar het restaurant waar alsnog werd betaald en ze het eten meekregen. Enige tijd later kwam er een melding binnen dat bij een restaurant aan de Jachtlaan in Apeldoorn, opnieuw twee mannen en een vrouw met een kindje hadden afgerekend met een biljet van 500,-. Bij dit restaurant was het juiste bedrag teruggegeven, maar de twee mannen beweerden dat het bedrag niet klopte. Er volgde een woordenwisseling waarbij n van de mannen het briefje van 500,- uit de handen van de medewerkster griste en de vier er vandoor gingen met zowel het briefje van 500,- als het wisselgeld. Nog weer even later kwam de melding binnen dat hetzelfde stel in een restaurant aan de Oude Arnhemseweg in Beekbergen was geweest. Ook hier hadden ze eten besteld en direct afgerekend. Daarna had de vrouw de medewerkster afgeleid. Even later zag de medewerkster dat de vier het restaurant verlieten terwijl ze hun eten nog niet hadden gehad. Bij controle bleek dat een handtas die achter de bar lag en waarin contant geld, diverse sieraden, creditcards en identiteitsbewijzen zaten, was weggenomen. Naar aanleiding van de laatste twee voorvallen en de opgegeven signalementen werd opnieuw het kenteken van de auto die in Voorst was staande gehouden verspreid. De auto werd rond 18.00 uur door collegas van de landelijke eenheid aangetroffen op de A15. In samenwerking met collegas van de eenheid Oost-Nederland werd de auto een stopteken gegeven en op de carpoolplaats bij Echteld konden de drie worden aangehouden. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het kind kon worden overgedragen aan opgeroepen familieleden.

(, en )

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten