112Gelderland

Gelderland-Zuid - Handhavingestafette 24 uur blauw

In de gemeenten Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Groesbeek en Ubbergen ofwel het werkgebied van politieteam Tweestromenland, is vrijdag 4 oktober een grote integrale handhavingestafette georganiseerd onder de naam 24 uur blauw. Van 7 tot 7 de klok rond, is de focus met ruim 15 partners gericht op veiligheidspreventie, toezicht en handhaving van wetgeving in de meest brede zin. De acties sluiten aan bij de start van het donkere dagenoffensief dat de politie is gestart; preventie, opsporing en aanpak van woninginbraken, straatroof en overvallen in het najaar.

Vrijdagochtend is gestart met (brom)fietscontroles, verkeerstoezicht gericht op snelheid, technische staat van voertuigen, motorrijtuigenbelasting e.d. en controles van kluisjes op enkele scholen van het voortgezet onderwijs. Gedurende de dag en avond is dit uitgebreid met o.a controle aan de voordeur en van bestuurders op openstaande boetes/belastingschulden, jacht- en wapenvergunningen, horeca brandveiligheid- en hennepcontroles, toezicht op de voedsel- en warenwet, alcohol in het verkeer en vreemdelingentoezicht.

De professionaliteit en uitwisseling van deskundigheid met partners was daarvoor essentieel, vandaar dat in de voorbereiding n op de actiedag onderstaande partners bij deze estafette zijn betrokken. Het doel: verbetering en versterking van de veiligheid en handhaving. Tijdens de afgelopen 24 uur werkten ruim 185 opsporingsambtenaren in het straatwerk en de ondersteuning mee, waarvan een groot deel partners zoals: Voortgezet onderwijsscholen, toezichthouders van gemeenten waaronder bijzonder ambtenaren (BOAs) jachtwetgeving, Brandweer, Nederlandse Voedsel- en warenautoriteit, Parketdienst van Justitie, Koninklijke marechaussee, Douane, Belastingdienst, Landelijke Eenheid op het spoor en de snelwegen en specifieke diensten als de Vreemdelingenrecherche, Bijzondere wetten en de afdeling Verkeershandhaving.

De ervaring leert dat ieder jaar in de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom let de politie in deze donkere dagen extra op de veiligheid in uw buurt. Door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt, preventieve acties te houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden of door extra energie te steken in het opsporen van daders. Dit heet het Donkere dagen offensief. Ook vraagt de politie haar partners om een tandje bij te zetten. Daarnaast hebben we de ogen en oren van alle inwoners nodig om verdachte zaken aan de politie te melden.

Niet alleen na een inbraak maar ook tijdens dit soort actiedagen worden burgers persoonlijk en via flyers geattendeerd op preventiemaatregelen die uzelf kunt nemen om de kans op een inbraak, straatroof of overval te verkleinen. Kijk voor tips op

www.politie.nl / www.politiekeurmerk.nl, meldt u aan via Burgernet of volg uw wijkagent op twitter! Kluisjescontrole Op twee scholen in Wijchen werd in samenwerking met de schoolleiding een kluisjescontrole uitgevoerd. Er werden geen bijzonderheden waargenomen.

Controle op hennep Door de Douane werden in een auto op de Prins Willem-Alexanderbrug 6 tassen met hennep aangetroffen. In totaal gaat het om 32 kilo. Twee verdachten, een 26-jarige man uit Berlijn (D) en een 29-jarige inwoner van Stuttgart (D) konden worden aangehouden.

Bij een visserijcontrole werden 28 vissers gecontroleerd. Tegen 5 vissers is proces-verbaal opgemaakt.

Door de Landelijke Eenheid is gecontroleerd in treinen en rond het spoor. Acht keer werd uitstel van betaling verleend. Zeven mensen kregen een bekeuring voor het negeren van het rode licht bij een spoorwegovergang.

Milieucontrole in Malden Samen met gemeente en brandweer zijn 2 industrieterreinen gecontroleerd. Over het algemeen geen misstanden aangetroffen. Verschillende locaties krijgen nadere aandacht van de gemeente.

Tijdens verkeerscontroles werden door Douane en Belastingdienst 6 autos in beslag genomen. 31 keer werd voorwaardelijk beslag gelegd in verband met een belastingschuld van in totaal 75.000,-. Ter plaatse is in totaal 53.000,- aan belastingschuld gend.

Tijdens verkeerscontroles op verschillende locaties werden 3 persoenen betrapt op het rijden onder invloed. Zij kregen een proces-verbaal en een rijverbod. Daarnaast werden tientallen bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten