112Gelderland

Overasselt - Man en vrouw aangehouden na inbraak, dankzij getuigen

Vrijdag 27 september heeft de politie, mede dankzij de hulp van buurtbewoners en getuigen, twee Duitsers aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak aan de Kruisbergsestraat in Overasselt.

De Duitse verdachten, een jonge man en vrouw van allebei 19 jaar oud, werden rond 12.30 uur op heterdaad betrapt door een agent die in zijn vrije tijd in de buurt was. De verdachten lieten hun auto achter en sloegen te voet op de vlucht. De agent wist de mannelijke verdachte nog vast te pakken, maar deze maakte stekende bewegingen met een voorwerp in de richting van de agent en rukte zich los. Ook richting een andere getuige die aan kwam lopen maakte de man stekende bewegingen. Later bleek dat hij dit deed met een schroevendraaier die hij in zijn bezit had.

De politie ging met meerdere eenheden op zoek naar de verdachten en schakelde ondermeer via een twitter-oproep ook de hulp van het publiek in. Daar werd ruimschoots gehoor aan gegeven en er kwamen meerdere tips binnen. Ook een politiehelikopter heeft meegezocht.

De 19-jarige man werd op de Hoogstraat aangehouden nadat hij een school was binnengelopen met de vraag of hij een taxi mocht bellen. De school was al genformeerd, vertrouwde het niet en waarschuwde direct de politie, die de man vervolgens arresteerde.

De 19-jarige vrouw werd op aanwijzing van een getuige gevonden en aangehouden op de Zilverbergweg.

Zowel de man als de vrouw bleken een schroevendraaier in hun bezit te hebben. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie onderzoekt nog of de twee wellicht ook nog een of meer andere inbraken hebben gepleegd in de regio.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten