112Gelderland

Zakkenrollers aangehouden

Hardenberg - Donderdagmiddag 13 december zijn in de Smederijstraat drie personen, een 26-jarige vrouw uit Offenbach (D), een 23-jarige vrouw en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van zakkenrollerij.

Een medewerkster van een winkel zag de drie personen en herkende ze van videobeelden van zakkenrollerij een paar dagen eerder. Daarbij was van een vrouw uit Hardenberg waarschijnlijk de pincode afgekeken en vervolgens de pinpas gestolen. Met de pas werd namelijk direct na de diefstal een geldbedrag van enkele honderden euros opgenomen. De medewerkster volgde de drie en belde ondertussen de politie. De drie gingen in de Smederijstraat een winkel binnen. Daar kon de politie ze controleren. Toen bleek dat de 23-jarige vrouw gesignaleerd stond voor een ander politiekorps werd besloten alle drie de personen aan te houden. Zij werden verhoord waarbij de 26-jarige vrouw bekende de zakkenrollerij te hebben gepleegd. De drie zijn voor nader onderzoek ingesloten.

()

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten