112Gelderland

Tiel - Appelpop en Fruitcorso goed verlopen

Het evenementenweekend is dit jaar weliswaar deels nat, maar goed verlopen. De politie kijkt dan ook terug op een geslaagd Fruitcorso en muziekfestijn. De sfeer was gemoedelijk en gezellig. Er is prima samengewerkt tussen alle betrokken partners. Vrijdagavond zijn zeven personen aangehouden, zaterdag in totaal vier. Bij alcoholcontroles rondom het evenementenweekend zijn bijna 1100 blaastesten afgenomen, vier bestuurders zaten met teveel alcohol op achter het stuur.

De aanhoudingen op de vrijdag vonden plaats na middernacht. Drie personen zijn aangehouden voor overtreding van de Opiumwet; zij zitten gedurende verder onderzoek nog vast. De overige personen die zijn aangehouden maakten zich onder andere schuldig aan wildplassen, baldadigheid en/of belediging en bedreiging van een politieman.

Ook de aanhoudingen van zaterdag vonden plaats in de nachtelijke uren. Drie personen werden aangehouden wegens overtreding van de APV, vechten op straat, en een voor openbare dronkenschap.

Het publiek werd dit weekend onder meer via lichtkranten genformeerd over bijvoorbeeld de drukte rond podia en vertrektijden van de laatste trein. Meer informatie, bijvoorbeeld veiligheidsboodschappen, was op Twitter te lezen op het speciale evenementenaccount van politie en gemeente PGLZ_Appelpop. Ook de organisatoren waren actief via de social media.

In de voorbereiding hebben alle betrokken partners (organisatie, gemeente Tiel en andere hulpdiensten) nauw samengewerkt en afspraken gemaakt die moesten leiden tot een veilig en gezellig evenementenweekend. Diverse scenarios waren vooraf voorbereid. In de uitvoering was er ondersteuning afkomstig uit de hele eenheid Oost-Nederland, tevens specialistische ondersteuning vanuit de Landelijke Eenheid (zoals spoorwegpolitie, politie te water en beredenen).

Met het oog op veilig thuiskomen controleerde team Verkeershandhaving zowel vrijdag als zaterdag op alcoholgebruik in het verkeer. Hun acties vonden plaats tussen 19.00 uur s avonds en 05.00 uur 's nachts op diverse locaties in Tiel en omgeving (zoals Beneden-Leeuwen). Ook zijn rijdende controles gehouden.

Op vrijdag zijn 437 blaastesten afgenomen. En bestuurder, vallend in de categorie beginnend bestuurder (voor hen gelden strengere regels), had teveel gedronken. Ook bleek sprake van recidive. Zaterdag hebben 652 bestuurders meegewerkt aan de verplichte blaastest. Drie van hen bliezen boven de toegestane wettelijke limiet, wederom twee beginnend bestuurders. Vanwege hoge uitslagen vorderde de politie meteen twee rijbewijzen in. Ook een automobilist die een stopteken negeerde kreeg een bekeuring.

Diverse overtreders zal naast een boetebedrag ook een Educatieve Maatregel Alcohol en/of Alcoholslotprogramma worden opgelegd. Leesmeer over alcohol in het verkeer op de speciale onderwerppagina.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten