112Gelderland

Harderwijk - Man aangehouden op verdenking poging overval en bedreiging

Vrijdag 20 september probeerde een gewapende man een kledingzaak aan de Donkerstraat in Harderwijk te overvallen. Vermoedelijk heeft dezelfde man vlak daarvoor een automobilist op de Strandboulevard bedreigd met een vuurwapen. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in en heeft zaterdag 21 september een 49-jarige man uit Harderwijk aangehouden op verdenking van het plegen van de poging overval en de bedreiging.

De bedreiging aan de Strandboulevard vond plaats even voor 17.30 uur. Een 56-jarige man uit Harderwijk zat in zijn auto en wilde net wegrijden, toen de verdachte zijn bijrijdersstoel opende en onder bedreiging van een vuurwapen, of iets wat er sterk op leek, geld eiste. De 56-jarige man gaf hier geen gehoor aan en stapte uit zijn auto. Hierop ging de verdachte er lopend vandoor, richting de Bruggestraat.

Vlak na 17.30 uur kwam de volgende melding binnen, over een man die probeerde een kledingzaak aan de Donkerstraat te overvallen. In de winkel had de man een 32-jarige medewerkster bedreigd met een vuurwapen. De medewerkster wist de winkel uit te vluchten en om hulp te roepen. Opnieuw ging de verdachte er lopend vandoor.

De politie was na de eerste melding snel ter plaatse en heeft ook na de melding vanaf de Donkerstraat heel snel de omgeving afgezocht naar de verdachte, maar hem helaas niet meer aangetroffen. Van de slachtoffers en enkele getuigen zijn verklaringen opgenomen en er volgde een uitgebreid onderzoek. Hieruit kwam de 49-jarige man als verdachte in beeld. Hij is zaterdag in Harderwijk aangehouden. De man verzette zich niet tegen zijn aanhouding en was op het moment van aanhouding ongewapend.

De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

/

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten