112Gelderland

Wamel - Man aangehouden voor zedenzaak uit 1998

Op maandag 2 september is een 29-jarige man uit Nijmegen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een zedenzaak uit 1998 in Wamel. De aanhouding vond plaats nadat eerder dit jaar in de landelijke DNA-databank een match met een DNA-profiel uit de zaak van 1998 werd gevonden.

Op 9 september 1998 werden op de Waalbandijk in Wamel twee meisjes, destijds 9 jaar oud, door een jongen vastgegrepen. En meisje kon zich losrukken en ontkomen. Het andere slachtoffer werd door de jongen meegenomen naar wat struiken en daar heeft hij haar seksueel misbruikt.

De zaak werd destijds uitgebreid onderzocht en werd in december 1998 onder andere behandeld in Opsporing Verzocht. Gedurende het onderzoek werden drie verdachten aangehouden in verband met de zaak, maar zij bleken destijds al niets met de zaak te maken te hebben. De nu aangehouden man uit Nijmegen is woensdag 4 september voorgeleid voor de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten