112Gelderland

Harderwijk - Drie indringers betrapt in Dolfinarium

Zondagavond 8 september zijn twee vrouwen en een man uit Polen door de beveiliging van het Dolfinarium betrapt op het binnendringen van het park.

Het drietal, twee vrouwen van 19 en 30 jaar oud en een 22-jarige man, werd rond 19.30 uur door een beveiliger aangetroffen aan de rand van een dolfijnenbassin, terwijl ze fotos aan het maken waren van de dolfijnen. Toen zij de beveiliger zagen liep het drietal met versnelde pas meteen weg, richting uitgang. De beveiliger ging achter hen aan en waarschuwde ook zijn collegas, die elders in het park waren. De beveiligers troffen de drie personen bij de ingang aan, net toen zij over het hek wilden klimmen, en hielden hen staande in afwachting van de komst van de politie.

De politie heeft het drietal meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Zij verklaarden s avonds het park in gegaan te zijn. Vermoedelijk zijn zij over een hek geklommen. Na overleg met justitie zijn zij maandag na verhoor heengezonden met een boete van 90 euro per persoon, wegens het betreden van verboden terrein. Een van de drie kon direct betalen, van de andere twee is hun identiteitsbewijs ingenomen in afwachting van hun betaling.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten