112Gelderland

Internationale verkeerscontrole: Korridorfahndung

Oostgrens Nederland - De verkeersveiligheid vergroten en de criminaliteit bestrijden langs de Nederland/Duitse grens. Dat was het doel van een omvangrijke controle die van donderdag 22 op vrijdag 23 november 2012 langs de oostgrens plaatsvond.

Van Groningen tot Aken kwamen politiemensen en diverse partners in actie.Nederlandse kant: Koninklijke Marechaussee, Douane enpolitieregios Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland Midden en Gelderland Zuid. Aan Duitse kant werkten de Bundespolizei, de Zoll en de politiekorpsen van de bondslanden Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Sachsen mee. Ookde Poolse politie voerde controles uit. Aan de actie werkten meer dan duizend opsporingsambtenaren mee.

Het zwaartepuntlag op de bestrijding vancriminaliteitin verdovende middelen, vreemdelingenwetgeving en mensenhandel, en het verhinderen van illegaal inreizen. Ook controleerden deopsporingsambtenaren opgeorganiseerde criminaliteit en autodiefstallen.Daarnaast kwamenverkeersdelicten, zoals rijden onder invloed van alcohol of drugs, aan bod. De organisatie bereikte een grote pakkans door niet alleen de grote verkeersaders aan de grens te controleren, maar ook het achterland in te trekken.

De opsporingsambtenaren controleerden7834 voertuigen en9534 personen. Daarbij kwamen 52 strafbare feiten voor de opiumwet naar voren, en 22 voor de vreemdelingenwetgeving. Zeventien mensen werden aangehouden.Het totaalbedrag aan gende geldboetes kwam uit opruim 5300 euro. Agenten namen n boksring en een ploertendoder in beslag. Ook vinden ze onder meer ruim 3100 gram marihuana. Lees hier alle resultaten.

Tijdensde controle op de Duitse autosnelweg BAB280,ter hoogte van Groningen, trofde Bundespolizei Bad Bentheimeen 34-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur. Tegen hem bleek nog eeninternationaal arrestatiebevel open te staan. Hij werd in Noorwegen gezocht voor een roofoverval in het jaar 2000. Na voorgeleiding is hijovergebracht naar het Huis van Bewaring.Bundespolizei Aken controleerde een 32-jarige man bij zijn inreis naar Duitsland.In zijn auto lag drie kg marihuana. Daarnaast bleek hij geen geldig rijbewijs te hebben. Ook hij is overgebracht naarHuis van Bewaring.

Op de N280 bij Roermond controleerde de KMAR een Frans staatsburger. In de auto lagen een ploertendoder en 10.000 euro. Zowel de ploertendoder als het geld zijninbeslaggenomen. Tegen de persoon wordt een onderzoek ingesteld. De Poolse politie nam aan de Pools-Duitse grens 91 pakketten met in totaal 455.000 illegale sigaretten inbeslag. Bij de grensovergang A12 (NL)/A3 (Deutschland) hielden medewerkers vande KMAR tenslotte twee personen met Pakistaande nationaliteit aan. Een van henbleek in het bezit te zijn van een Nederlandse identiteitskaart en een Engels rijbewijs, die beiden niet van hem waren. De tweede persoon werd aangehouden voor mensensmokkel.

Lees alle bijzonderheden van de controle.

Meer nieuws

09 okt. | 07:39
Oost-Nederland - Komend jaar opnieuw actiedag Echt Niet Vandaag
03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten