112Gelderland

Groesbeek / Hedel - Bestuurders onder invloed van alcohol

Twee bestuurders moesten de afgelopen nacht hun rijbewijs inleveren omdat ze teveel alcoholhoudende drank hadden genuttigd. Dit was in Groesbeek en in Hedel.

Rond 01.20 uur kreeg de politie melding van een scooterrijder die gevallen was. Dit was op de Koningin Wilhelminaweg in Groesbeek. Ter plaatse troffen agenten een man naast zijn scooter aan. Hij was nauwelijks aanspreekbaar, wat volgens aanwezig ambulancepersoneel vooral te wijten was aan overmatig alcoholgebruik. Omdat de man -een Groesbekenaar van 61 jaar oud- meerdere botbreuken had kon hij geen ademtest afleggen. Daarop is bloed van de man afgenomen, waaruit zijn exacte alcoholpromillage zal moeten blijken. Gezien de omstandigheden is wel direct zijn rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Groesbekenaar.

Op de Baronieweg in Hedel viel de bestuurder van een personenauto bij surveillerende agenten nogal op door zijn slingerende rijstijl. Hoewel het erop leek dat de man in eerste instantie de blaastest wilde frustreren, blies hij uiteindelijk toch een "A", indicatie voor alcoholgebruik. Op het bureau bleek de man een promillage van 1,34 (585 ug/l) te hebben, goed voor de invordering van zijn rijbewijs. Tegen de bestuurder, een 51-jarige man uit Veen, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten