112Gelderland

Arnhem - Arnhemmer opgepakt in witwasonderzoek

Rechercheurs van het afpakteam van de politie hebben vanochtend, dinsdag 27 augustus, bij een onderzoek in een huis in de wijk Vredenburg in Arnhem een 35-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man wordt ondermeer verdacht van het witwassen van geld en handel in verdovende middelen.

Op basis van binnengekomen informatie besloot de politie een nader onderzoek in te stellen naar de handel en wandel van de Arnhemmer. Daarbij werd beslag gelegd op diverse luxe goederen en een partij geld. Zo werden twee luxe autos en een motor in beslag genomen en een contant geldbedrag van ruim 15.000 euro. Ook op een bankrekening met een tegoed van enkele tienduizenden euros werd beslag gelegd. Daarnaast werd een partij pillen waarvan vermoed wordt dat het om verdovende middelen gaat, in beslag genomen.

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden gend na een veroordeling door de rechtbank.

Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

N.B. er zijn fotos van de goederen op jpeg formaat op aanvraag beschikbaar.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten