112Gelderland

Vroomshoop - Verdachte zeer gevaarlijk rijgedrag aangehouden

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 25 augustus een 21-jarige jongeman uit de gemeente Hardenberg aangehouden. Hij wordt verdacht van zeer gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zn auto is in beslag genomen.

De politie zag de Hardenberger even na 22.00 uur op de Kanaalweg-Oost in Marinberg rijden. Hij had er behoorlijk de sokken in en even verderop werd de bestuurder met een stopbord aangegeven om te stoppen. Dit deed hij niet; hij verhoogde zijn snelheid en bij de achtervolging die volgde, reed hij soms 160 km per uur. Hij schoot met zn auto over verkeersdrempels met een vonkenregen tot gevolg.

Aangezien de verdachte zoveel risicos nam, werd besloten de achtervolging in Vroomshoop te staken. Later die nacht werd de verdachte in een andere auto als bijrijder aangetroffen. Hij werd aangehouden en op dat moment kwam een bekende van hem met de auto aanrijden waarmee hij alle overtredingen waren begaan.

De auto werd in beslag genomen. Het rijbewijs van de jongeman werd ingevorderd en aangezien hij ook nog ruim 2500 euro aan boetes moest betalen, is hij ingesloten.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten