112Gelderland

Nijmegen - Zes verdachten verhoord in onderzoek geweld bij voetbalwedstrijd

De politie heeft in het onderzoek naar de openlijke geweldplegingen die op 3 augustus plaatsvonden tijdens en na de wedstrijd NEC-Groningen, nog 5 verdachten aangehouden en verhoord. Deze aanhoudingen volgen op de 3 arrestaties tijdens de wedstrijddag n de aanhouding van 1 verdachte op 16 augustus. De 5 verdachten die deze week zijn aangehouden zijn afkomstig uit Nijmegen en variren in leeftijd van 18 tot 33 jaar.

Alle verdachten wordt betrokkenheid bij de openlijke geweldplegingen ten laste gelegd. Het politiedossier wordt aan het Openbaar Ministerie in Arnhem gezonden voor verdere behandeling. Aan alle verdachten is al een omgevingsverbod -rondom het Nijmeegse voetbalstation- opgelegd voor de duur van 2 jaar.

De KNVB heeft al maatregelen genomen door een stadionverbod op te leggen -geldig voor het complete Nederlands betaald voetbal - aan degene die dit nog niet hadden. De verdachten die al een stationverbod hdden, hebben een verlenging van hun stadionverbod met 18 maanden opgelegd gekregen plus een geldboete van 900 euro.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten