112Gelderland

Wageningen - Man en vrouw aangehouden voor babbeltruc

Na een melding van een oplettende getuige heeft de politie donderdagmiddag op de Niemeijerstraat een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw, afkomstig uit Rosmalen, aangehouden. Ze worden verdacht van poging tot diefstal met behulp van een zogenaamde babbeltruc.

Een getuige zag de man en de vrouw rondscharrelen bij een woning aan de Niemeijerstraat. De vrouw belde even later aan bij de woning van een bejaarde vrouw. Omdat de getuige dit wel erg verdacht vond belde die de politie. Agenten waren zeer snel ter plaatse en troffen de man in het portiek van de flat aan. Hij kon geen geloofwaardige verklaring geven voor zijn aanwezigheid. De vrouw bleek inmiddels de woning van de bejaarde vrouw verlaten te hebben. Zij had zich uitgegeven voor een medewerkster van de thuiszorg.

Omdat deze werkwijze regelmatig voorkomt waarbij oudere mensen worden bestolen, zijn beide verdachten aangehouden. In dit geval was er niets uit de woning weggenomen, waarschijnlijk doordat er zo snel politie ter plaatse was. De verdachten zijn op het politiebureau in verzekering gesteld.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten