112Gelderland

Rossum / Amsterdam - iPhone leidt naar woninginbreker

De door hem gestolen iPhone werd een inbreker uiteindelijk fataal: de politie kon de mobiele telefoon uitpeilen en achterhalen waar de verdachte zich bevond. In Amsterdam werd de verdachte, die in het Gelderse Rossum had ingebroken, aangehouden.

Rond 04.30 uur kwam bij de politie de melding van een inbraak binnen. Dit was in een woning aan de Burchtstraat in Rossum (Gelderland). Naast de iPhone werd ondermeer een muntenverzameling gestolen.

Na de melding volgde de politie de bewegingen van de gestolen telefoon. Ruim een uur na de inbraak zou de telefoon zich bevinden in Amsterdam, op de kruising van de Boris Pasternakstraat met de Andersensingel. Ingeseinde politiemensen zagen in die omgeving omstreeks 05.50 uurtwee mensen lopen, die overigens niet samen waren. En van de twee sprak de agenten aan en zei dat de andere persoon iets neer had gelegd bij een aantal auto's.De politiemensen troffen op de aangewezen plaats een tas aan met daarin een geldkistje.Omdat inmiddels bekend was datbij de inbraak in Rossum een geldkistje was ontvreemd, hielden de agenten de door de getuige aangewezen man aan op verdenking van de inbraak in Rossum. Het betreft een 44-jarige man uit Woerden.

In de kleding van de verdachte vond de politie een iPhone.Ook trof de politiein de omgeving van de aanhouding een in Haaften (niet ver vanRossum) gestolen auto aan. Onderzocht wordt of de verdachte ook voor deze diefstal verantwoordelijk is.

Depolitie in district Gelderland-Zuid zal de verdachte nader horen en maakt proces-verbaal op van de zaak.

Meer nieuws

03 okt. | 14:50
Herveld/Valburg - Dodelijk ongeval bij knooppunt Valburg
02 okt. | 22:00
Oosterbeek - Gezocht - Oplichting door nepagenten Hilhorstweg Oosterbeek
02 okt. | 22:00
Twello - Gezocht - Openlijk geweld Burgemeester van der Feltzweg Twello
02 okt. | 22:00
Rijssen - Gezocht - Tanken zonder betalen Markeloseweg Rijssen
02 okt. | 22:00
Putten - Gezocht - Inbraak bij bedrijf Tolweg Putten
02 okt. | 22:00
Hardenberg, Wierden - Gezocht - Inbraakpogingen Hardenberg en Wierden
Bekijk alle artikelen uit Noord-oost Gelderland Bekijk alle artikelen uit Gelderland-zuid Bekijk alle artikelen uit Gelderland-midden Bekijk alle artikelen uit Overijssel Alle nieuwsberichten